En snabbguide till vapes

Någonting som mer eller mindre har exploderat i popularitet på senare år är elektroniska cigaretter, eller vapes som de också kallas. Dessa små enheter avger vattenånga som man sedan andas in, och finns på marknaden som ett alternativ till traditionella cigaretter. 

Men om du är någon som är intresserad av att testa på en vape så är du långt ifrån ensam, och marknaden för dessa fortsätter att expandera och växa sig större för varje månad som går. I den här texten kommer vi att tillhandahålla en snabb genomgång kring vad en vape är för någonting, vad dess funktion är, och för vem en vape kan passa.  

Vad är en vape? 

En vape är en liten enhet med en munstycke och som är fylld med nikotinjuice. Istället för att framkalla rök genom förbränning av tobak som på traditionella cigaretter så värms nikotinjuicen upp till en temperatur där den sedan förångas. Detta leder dels till att produkten är helt och hållet tobaksfri, samtidigt som röken inte är lika stark eller sätter sig i kläder och hår på samma sätt som traditionella cigaretter gör. Det finns även möjlighet att köpa en nikotinfri vape, om man bara tycker om smaken och upplevelsen.

Olika typer av vapes passar olika typer av personer 

Det finns primärt två olika typer av vapes som man kan välja bland. Den första är engångsvapes, och det är numera det som är vanligast att se ute på stan. Engångsvapes är små och smidiga och är ofta ungefär lika stora som en kulspetspenna och kommer med en lång rad olika smaker. Dessa är väldigt smidiga att hantera och det enda man behöver göra när enheten är slut är att återvinna den precis som vanligt. 

Men det går också att köpa större enheter som är mycket mer kraftfulla, men också mycket större. Dessa vapes är populära bland de som har använt vapes under en längre tid och som inte vill lägga ner pengar och tiden på att köpa engångsvapes med jämna mellanrum. Det går även att få tillgång till ett bredare utbud av olika smaker, men basenheterna är oftast relativt dyra om man vill ha en vape som är pålitlig. 

För vem kan en vape passa? 

En vape kan passa utmärkt för den som vill dra ner på sitt användande av cigaretter, eller för den som bara vill ha den som ett komplement till traditionella cigaretter. Som tidigare nämnt så upplevs vapes och e-cigaretter oftast som mycket fräschare, och många ser det som ett väldigt stort plus att inte gå runt och konstant lukta rök. Vapes används således både av människor som tycker om nikotin och av människor som vill sluta med att röka

Om du är någon som vill dra ner på ditt rökande så kan en vape vara ett sätt att göra det lite lättare att sluta med traditionella cigaretter helt och hållet. Även om det inte ger exakt samma upplevelse är det väldigt snarlikt och kan vara ett alldeles utmärkt verktyg att använda sig av när man är intresserad av att dra ner på sitt rökande. Om man vill läsa mer kring hjälp med att sluta röka kan du klicka här